St.anton

2009-12-03
15:39:40

Mer utförligt från gångna veckan

Vi har ett säsongsboende som är fixat. Den består av en lägenhetsliknande del där rikard och emil bor, granne till dem bor kor (första kvällen erbjöds vi färsk mjölk av hyresvärden). Patrik och jag bor i ett rum som tyvärr inte är i anslutning till lägenhetsdelen utan snarare till familjens privata del (vi vaknar kl 8 varje morgon av att barnen ropar på mamma). Men familjen är jätte trevlig och det är fina rum vi har så vi kommer att stanna här hela säsongen. Men igår, måndag, var vi faktiskt ett gäng på 9 pers som kollade på en villa för 10 pers inne i Pettneu (det ligger mer än 5 km utanför st. anton). Villan kändes som om den var tagen ur en dålig skräckfilm. Glasskåpen var lagade med silvertejp, golven gungade, det fanns dörrar och trappor överallt. Men det värsta var när ägaren berättade om ett foto på en gubbe och en katt som satt på väggen, det visade sig vara den förra ägaren som dött, vi fick inte veta hur han dött, men historierna om hur Greven (som han numera heter) dött började direkt ta fart och den ena var sjukare än den andra. Sammanfattningsvis kan man säga att villan var ett totalt fiasko men vi hade ändå roligt J.

 

Med jobb ligger vi som sagt sämre till, tre ggr har vi varit på en afterski som heter Taps, stället ligger en bra bit upp i backen så det är ganska ansträngande att komma dit. Varje gång vi har varit där har vi fått svaret ”kom tillbaka om ett par dagar, då kanske det finns jobb”, det är faktiskt så att vi får samma svar på alla ställen vi har varit på. Ärligt talat så har vi inte jobbat jätte hårt för att få jobb, men vi frågar på och är inte särskilt oroliga, jobben kommer med snön och vi är inte så jätte taggade på att jobba heller, vi är ju ändå här för att åka skidor och inte för att jobba.

 

Just nu när det inte finns så mkt att göra, så vi har bla. varit ute ett par kvällar och träffat andra skibums och till alla som gillar att festa så kan jag säga att det är extremt drag här.

Vi är har även kollat mkt på skidutrustning, vi har spanat in ett paket med lavinutrustning för ca 5000kr :o, men man får se det som en billig livförsäkring som man förhoppningsvis aldrig behöver använda.

 

I söndags, var allting stängt (allt är stängt på söndagar) så vi bara chillade. Rikard och emil låg i sängen till halv 2. Patrik spelade diablo på sin laptop och jag fixade spellistor på ipoden inför skidåkningen. Tv4 (den enda svenska kanalen vi har) stod på i båda rummen och visade repriser :p. På kvällen var vi inne i anton och titta på el clasico med andra skibums.

 

Avslutningsvis måste jag säga att det första riktiga snövädret kom för någon dag sen och kylan väntas också slå till på riktigt inom de närmsta dagarna, så imorgon ska vi upp och ta de första åken :D Jag måste också nämna att patrik och jag har ett jobb på gång, vi får svar ngn gång nästa vecka men det lät väldigt positivt :D


Kommentar:
#1: Thilde

Hej!

Härligt att se att du kom iväg till St.Anton =)

Har det kommit mycket snö än?

Vi har precis bokat en resa till Grekland igen fast till Kreta den här gången, ni har inte tänkt att resa iväg igen den här sommaren eller? =)

Kram

2009-12-03 @ 23:49:53
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: