St.anton

2010-01-30
11:29:57

Ett långt inlägg

Sen senaste blogginlägget för över en vecka sen har vi åkt puder nästan varje dag. I torsdags förra veckan snöade det och alla berg låg i moln, så för att kunna åka behövdes det något att referera till, därför åkte vi bland buskar. Snön var grym och det var lite folk, tyvärr fick Patrik ont i benen vid 12-tiden så vi åkte hem, men vi fick riktigt fina åk innan det.

 

Mycket snö och dålig sikt = spännande åkning

 

 

Fördriver tiden i liften genom att vissla

 

 

Helt plötsligt kom en rådjursfamilj springande mellan två backar

 

 

Snön var knädjup och lätt

 

 

Eftersom det var så dålig sikt på torsdagen var inte allt uppåkt på fredagen. Alltså, tidigt upp och tog kabinen ända upp på toppen för att få ett långt offpist åk och några fina bilder. Sen bar det iväg mot Stuben, men på väg dit fick vi ett riktigt avancerat lössnöåk. Vi hade sett spår där tidigare och var riktigt sugna på den repan, men det krävs att man hittar för mitt i åket är det ett brant bergsmassiv som måste passeras. Tackvare det tidigare spåren kom vi förbi bergsmassivet och fick ett riktigt fint åk bland smågranar. Väl i Stuben åt vi lunch på vårt vanliga ställe nedanför liften innan vi fick ytterligare ett långt puderåk, denna gång nedför framsidan på Stuben.

 

Orört morgonåk :D

 

 

Patrik pressar hårt

 

 

Full fart

 

 

Planerar åket…

 

 

… och ger sig iväg

 

 

Emil

 

 


 

 

Till sist en bild på mig mellan lavinstaketen

 

 

Ryktet säger att det ska finnas orörd snö i Zürs och Lech några dagar efter snöfall och Patrik och jag kände oss tvungna att ta reda på om ryktet stämde. Vi hittade lite lössnö men vi kände oss nog lite besvikna ändå. Men vi fick ändå en fin dag, vi gick tom med runt bland societeten i Lechs galleria. Vi hann också med ett outtalat race med en svenskturist. Vi sa inte ord till dem men när vi märkte att en i sällskapet försökte hänga på oss med mindre lyckat resultat för hans del :D Slutet av skiddagen tillbringade vi med Rikard och Emil på Kapall innan vi åkte hem.

Zürs i solljus


 

Österrikarna vet verkligen hur man spar utrymme


 

Kan det bli mycket bättre än så här?


 

Oberlech


 

 

Lech ovanifrån

 

Lech inifrån


 

Tyvärr ska emil åka hem på måndag, därför hade vi en avskedsfest ör honom på Rodelalm där Olle och Patrick jobbar. Stället var helt underbart, det spelades live musik som alla skön med till, maten var god och portionerna var enorma. Det bästa av allt är att restaurangen ligger uppe i backen och när man ska hem får man åka kälke nedför berget i en speciell kälkbacke. Tyvärr har jag inga bilder från kälk åkningen men jag ska försöka fixa fram det.

 

Den enorma portionen kom i en stekpanna

 

 

Efterrätten trodde vi var för två men visade sig vara för fyra :O

 

 

Olle och emil delar på en panna efterrätt :P

 

 

Efter rodeln slog vi oss ned bredvid en eldtunna och myste

 

 

Vädret ändras fort nu och äntligen har det börjat snöa igen. I tisdags snöade det och var dålig sikt, men på onsdagen sken solen. Och vi fick några riktig fina puder åk bland annat ett svåråtkomligt i närheten av St. Christoph, utsikten gick inte att klaga på direkt.

 

Lössnö solsken och grym utsikt :D

 

 

Som sagt lever vädret ett eget liv för tillfället och i torsdags var molnen och snön tillbaka, jag älskar verkligen sånt väder :D Jag, Elin och Patrik var ute i molnet och lekte, Elin höll sig till backen medans Patrik och jag åkte liftbunden offpist.

 

Sikten var lika med noll, någon som ser skillnad mellan backen och molnen?

 

 

Men med hjälp av buskar går det riktig bra att se vart man ska åka :D

 

 

Fredagen var minst sagt speciell, på morgonen åkte vi bottenlöst puder och tog några riktigt fina bilder. När vi sedan skulle åka och äta insåg vi att det var proppat med folk på berget, alla var uppe och åkte. Pga detta valde vi att åka till Pettneu, eftersom det är mindre folk där men det blev ett av våra största misstag hittills. Liftsystemet sög, de hade en värdelös sittlift, en knapplift och en bygellift. Pisten (singular) var isig och opistad och trots att vi bara var en kvart från anton var det betydligt mycket mindre snö. Så vi åkte ett åk där innan vi ställde oss och väntade på bussen i 40 min :P

 




 

 

Rikard ?


 

Nu efter lite mer än två månader här börjar man sakna lite saker, tex saknar jag min säng, den jag sover i för tillfället är 90x190 och jag är längre än 190 :S

Något som är lite deprimerande de är att komma in i vår bunker efter en dag i friska luften, vi får nästan inte in något dagsljus alls. Men det värsta är ändå att det alltid är smutsigt, vi går runt i våra tofflor och får med oss skit hela tiden så en dag efter städning är det smutsigt igen L Men inget av det här gör egentligen något eftersom det är så fruktansvärt roligt att vara hät :D


 


Kommentarer:
#1: Grethel Lindblad

Härligt med Rikard i granen!

"Äpplet faller inte långt från trädet" jag åkte oxå in i ett träd i Österrike men det trädet var hårdare så benet gick av. Inte så roligt; Rikard valde ju i alla fall ett mjukare träd....................

Kram från Grethel

2010-01-30 @ 19:26:01
#2: Britta

Lika fantastiska foton som vanligt och alltid lika trevlig läsning. Förstår att ni längtar efter era sängar hemma. Men varför är det så skitigt ?? Ha det bäst.

2010-01-31 @ 11:03:31
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: